Европейският съюз подготвя няколко отговора на всякакви следващи ходове на Русия

...
Европейският съюз подготвя няколко отговора на всякакви следващи ходове на Русия
Коментари Харесай

ЕС готов да предприеме действия, ако Русия нахлуе в Украйна

Европейският съюз подготвя няколко отговора на всевъзможни последващи ходове на Русия за дестабилизиране на Украйна, само че блокът не знае какви тъкмо са проектите на Москва, съобщи Ройтерс, базирайки се на чиновник от Европейски Съюз.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 322
Служителят сподели, че диалозите Съединени американски щати - Русия не са дали огромен резултат, само че разговорът с президента Владимир Путин към момента е отворен посредством водачите на Германия и Франция.

Говорилият при изискване за анонимност чиновник сподели, че колкото по-тежки са глобите, наложени от Европейски Съюз против Русия при положение на инвазия, толкоз по-голям ще бъде ударът за блока, в случай че Москва отвърне на глобите. По негови думи 40 % от газа за Европейски Съюз идва от Русия и блокът сега организира диалози с Норвегия и Катар, както и с други страни, за повишение на енергийните доставки, в случай че това се наложи. Той сподели и че Европейски Съюз сега изследва какъв брой бързо Русия може да трансферира енергийните си доставки към Китай, ако приключи доставките за Европа. Европейски Съюз също по този начин се приготвя за вълна от бежанци, в случай че Русия нахлуе в Украйна.

Източникът сподели, че Европейски Съюз чака да вземе решение за по-нататъшна макроикономическа поддръжка за Украйна и че Киев желае повече политическа поддръжка. По негови думи има разделяне на мненията в Европейски Съюз. Някои хора считат, че Европейски Съюз би трябвало да наложи тежки наказания против Русия, с цел да я обезкуражи, само че други считат, че това на процедура би била ескалация на напрежението и че блокът би трябвало да реагира единствено, в случай че е належащо, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 322  Посланик Виталий Москаленко: Украйна се приготвя съществено, има всевъзможни разновидности Посланик Виталий Москаленко: Украйна се приготвя съществено, има всевъзможни разновидности  Германски военни елементи дойдоха в Литва Германски военни елементи дойдоха в Литва  Двама гърци бяха убити в Украйна, други двама са потърпевши тежко Двама гърци бяха убити в Украйна, други двама са потърпевши тежко
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР